pondelok 17. januára 2011

Pôžička na občiansky preukaz

Pôžička na občianky preukaz je obľúbená najmä pre jej jednoduchosť, ale sú tam aj mnohé riziká. Pôžička na občianky je finančný produkt, ktorý poskytujú nebankové spoločnosti. Pri požičiavaní na občiansky preukaz (OP) je dôležité vždy overiť vierohodnosť nebankovej spoločnosti. Mali by ste sa vyhnúť tzv. úžerníckym spoločnostiam, ktoré sa chcú na človeku len obohatiť. Pôžička na občianky preukaz je väčšinou poskytovaná prostredníctvom zmenky. Keď podpíšete zmenku zaviažete sa veriteľovi, že mu budú vrátené jeho peniaze, ktoré vám požičal. Vďaka zmenke bude môcť veriteľ pri vašich problémoch so splácaním lepšie vymáhať peniaze späť. Za zmenku totiž ručíte celým svojím majetkom.

Výhody pôžičky na občiansky preukaz

Pôžička na občianky má hlavné výhody v tom, že je pomerne jednoduchá na vybavenie a môže ju získať takmer každý. Pre vybavenie pôžičky nemusíte nosiť potvrdenie o príjme, nie je ani dôležité ani to, či ste zapísaný v registri dlžníkovi či už v bankovom alebo nebankovom sektore. Pôžička na občiansky ponúka pôžičku pre každého.

Pôžička na OP sa chváli aj tým, že vám poskytne peniaze veľmi rýchlo. Je to pravda. Pôžička na občianky funguje tak, že na stránke nebankovej spoločnosti vyplníte jednoduchý formulár a odošlete ho. Nebanková spoločnosť vám približne do 24 hodín odpovie a napíše vám koľko vám požičia. Často si môžete požičať aj jednoducho cez telefón. Zavoláte tam a zadáte tam rovnaké údaje, ktoré by ste inak zadali do webového formulára.

Nevýhody pôžičky na občiansky preukaz

Je úplne zrejmé, že pôžička na občianky musí mať aj nejaké nevýhody. Keďže nebanková spoločnosť na seba berie pomerne veľké riziko tým, že požičiava ľuďom ktorí sú často bez príjmov a sú zaťažený aj ďalšími úvermi. Toto riziko si kompenzuje tým, že nasadí oveľa väčší úrok, ako by bol bežný napríklad v banke.
Väčšinou sú tiež veľmi tvrdé sankcie, keď sa omeškáte (hoci len o pár dní) so splátkou, Často nastupujú neprimerané finančné tresty. Pri každej nebankovej spoločnosti je to inak, ale treba si na toto dávať pozor. Ak by ste sa dostali do platobnej neschopnosti, tak si pripravte na oveľa tvrdšie vymáhanie dlžnej čiastky ako pri bankovej spoločnosti.

Preverte si podmienky zmluvy

Pôžička na občianky preukaz patrí medzi tie pôžičky, ktoré sú nebezpečné, lebo sú istené zmenkou. Pred podpisom si teda dôkladne prečítajte všetky časti navrhnutej zmluvy.

1 komentár:

  1. Finančnú pomoc ľuďom v ťažkostiach
    Potrebujete úver a máte problémy získanie
    kapitál úver od miestnej banky. Ste špeciálne
    úprimný a dobrý charakter. Máte príjmy, ktoré si môžete
    nechá sa stalo, že váš mesačné platby. Žiadne ďalšie starosti sme si
    Ponuka peňazí medzi jednotlivé pôžičky za nízke sadzby na
    2% úrok, ak ste vážne prosím kontaktujte ma na
    Moje podmienky. Prosím, kontaktujte ma na adrese
    E-mail: janandrej258@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť